Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Årskonferencen 2016: Mod kulturradikalismen

mod kulturradikalismenForlaget Munch & Lorenzen inviterer i samarbejde med Konservative Studenter til Årsskriftet Critiques anden årskonference. Konferencen er gratis for medlemmer af Konservative Studenter.

ÅRETS KONFERENCE: MOD KULTURRADIKALISMEN

Tid: Lørdag d. 27. februar kl. 12.30-17.30
Sted: Preben Hornung Stuen, Studenternes Hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Aarhus C.

Blandt konservative er det en ikke ualmindelig betragtning, at det åndelige klima i Danmark siden Georg Brandes og Det moderne Gennembrud i sidste fjerdedel af 1800-tallet har været bestemt af en strømning, som på skift er blevet kaldt brandesianisme, åndsradikalise og kulturradikalisme. Hvordan det end forholder sig, er det i hvert fald tilfældet at modsætningen til denne strømning har været helt afgørende for konservatismen i Danmark. Ifølge sinde kritikere har konservatismen været fastlåst i en rastløs kamp mod ideologiske vindmøller, der har fastholdt den i rollen som en ideologiseret, mavesur negativisme.

Dermed er man imidlertid gået uden om det væsentlige, nemlig at konservatismens bestræbelser i høj grad har handlet om at formulere positive modvisioner til en kulturradikal dagsorden, den selv har opfattet som gold, nedbrydende negativisme. Man har fastholdt, at der fandtes en virkelighed uden for den, som Georg Brandes og senere tiders kulturradikale har defineret. Konferencen beskæftiger sig med kritikken af Brandes og kulturradikalismen og særlig forsøgene på at formulere positive tilværelsesforestillinger, der kunne leves på efter opgøret.

Konferencen åbner kl. 12.30 og slutter kl. 17.30. Efter konferencen åbner vi sammen med Konservative Studenter for værtshuset Eforen, hvor det vil være muligt at få en øl og diskutere dagens forløb.

Talerne bliver i nævnte rækkefølge: Forfatter Nina Bjørnbroe om litteraten Harald Nielsen og dennes opgør med kulturradikalismen, litterat og §2-teolog Anders Thyrring Andersen om forfatterkredsen Heretica og deres tilsvarende opgør med radikal tænkning omkring efterkrigstiden og sidst lektor, ph.d Søren Hviid Petersen om kulturradikalismens genkomst i nyere tid.

Dirigenten som vil styre slagets gang bliver ph.d-stipendiat i tysk, Johan Christian Nord.

Praktiske informationer:

Tid: lørdag d. 27. februar kl. 12.30-17.30

Sted: Preben Hornung-stuen i Studenternes hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Aarhus C

For tilmelding som medlem af Konservative Studenter, bedes man rette henvendelse på mail: h_dahlin@hotmail.com eller pr. sms til 28438400. Det er vigtigt, at man har betalt sit kontingent.

Der vil i løbet af dagen serveres eftermiddagskaffe og kage. Der vil kunne købes øl og vand til billige penge under konferencen.

Hele herligheden afrundes med fest og selskab på Konservative Studenters stambar, Eforen, hvor der forefindes billige øl, og hvor vi håber, mange vil følge os hen efter konferencens afrundning.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.