Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Det politiske Studenterråd

Nu begynder en ny årgang af studerende, der udover at vænne sig til en ny faglig og social virkelighed, skal stifte bekendtskab med en meget uforståelig og kompliceret størrelse: Universitetspolitik.

Særligt studenterpolitik er en mærkelig størrelse for nye studerende – hvorfor skal man engagere sig, hvad kan man påvirke, og hvad er egentlig forskellen på studienævn og akademisk råd? I forvejen er det ikke nemt at navigere i, men det bliver kun gjort sværere af Studenterrådet. Studenterrådet er en studenterpolitisk forening på linje med andre, som Frit Forum eller Konservative Studenter. De har politiske holdninger, mærkesager, de forsøger at få gennemført og en særlig vision om universitetets fremtid. Præcis som os andre. Men når studerende kommer ud på deres nye fag, møder de fagrådene, der varetager nogle af de studerendes interesser på fagene. De ser uskyldige ud, men er i realiteten Studenterrådets forlængede arm på de enkelte studier, og fungerer altså som en politisk organisation; fagrådene bruges til at støtte Studenterrådet som helhed, til at rekruttere og til at have privilegeret adgang til de enkelte studier. Det kan være svært at gennemskue for den enkelte studerende, at vedkommende ikke blot deltager i et fagligt miljø på sit studie, men aktivt støtter en særlig ideologisk og politisk linje.

For der er forskel, og studenterpolitik kan aldrig være neutral: Det er kun sundt og naturligt, at meninger kan brydes og diskuteres i åbenhed. Vores mening er, at vi skal have et universitet, der ikke går på kompromis med det faglige niveau for at nå kunstige mål om at 25 % af en årgang skal have en lang videregående uddannelse; det er uforeneligt med et højt fagligt niveau. Universitetet skal ikke bruges til at føre socialpolitik. Universitetet skal ikke pleje studerende, der ikke er kvalificerede til at tage en lang videregående uddannelse; i stedet skal der fokuseres på studerende, der har muligheden for at dygtiggøre sig på højeste niveau. I den slags spørgsmål er vi uenige med Studenterrådet, der ellers hævder at tale på alle studerendes vegne. Men der er ikke én objektiv interesse for studerende; vi taler på vegne af studerende, der ønsker et universitet med faglighed og dannelse i højsædet. For nye studerende er det totalt uigennemskueligt at man tager stilling i den slags studenterpolitiske spørgsmål ved at indmelde sig i de uskyldige fagråd, og det ville klæde Studenterrådet, at man havde en struktur, der reelt afspejler at organisationen er en politisk forening.

Vi opfordrer alle studerende til at tage stilling til studenterpolitiske spørgsmål udfra de studenterpolitiske foreningers holdninger, og stemme efter egen overbevisning til universitetets valg.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.