Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Critique afholder Årskonference – gratis for KSere ÅRSKONFERENCEN 2015

Årskriftet Critique afholder med Konservative Studenter som medarrangør konference d. 21/2. Årskriftet, der i 1964 lanceredes af KS på Aarhus Universitet, og sidenhen er blevet en mere selvstændig og i øvrigt velrenommeret størrelse, har valgt at lægge fokus på konservatismen og dettes væsen. Konferencen efterfølges af en fest på Eforen i Universitetsparken, hvor alle deltagere i konferencen er mere end velkomne.

Critique omslag2014 udkast

ÅRSKONFERENCEN 2015

Lørdag d.21/2 kl. 12.30-17.30
Aarhus Universitet.

 Det er gratis for KS’ medlemmer at deltage. Tilmelding fra KS’ medlemmer foregår til mail h_dahlin@hotmail.com eller på 28438400

Kultur, fornuft og kristendom.

Over de seneste mange år er en konservativ opinion spiret frem i den offentlige debat. Selvom den af sine kritikere ofte reduceres til en monolit, står det imidlertid klart, at konservatismen som idé og begreb er præget og måske også tynget af sin flertydighed. I hvert fald siden slutningen af 90’erne har dansk konservatisme været præget af en kulturkonservativ strømning, hvis udgangspunkt synes at være en form for partikularisme funderet i kulturalisme. Men denne strømning har eksisteret sideløbende med en fremhævelse af kristendommen som et konstituerende element i konservatismen, der rummer ansatsen til en universalisme, der muligvis problematiserer elementer af kulturkonservatismen. Det samme kan siges at gøre sig gældende for den betoning af fornuften eller rationaliteten, der også spiller en rolle i dagens debat f.eks. i forholdet til værdirelativismen og det multikulturelle samfund. Hvad er vigtigst for konservatismen kultur, fornuft eller kristendom. Hvordan står disse begreber i forbindelse med hinanden? Har kristendomme primært værdi, fordi den er en del af vores kultur, eller skal kristendommen tværtimod udfordre det nationale? Og hvis fornuften er det afgørende, hvilken relevans har kultur og kristendom da overhovedet?

Efter konferencen åbner vi sammen med Konservative Studenter for værtshuset Eforen, hvor det vil være muligt at få en øl og diskutere dagens forløb – der bliver som nævnt også en fest om aftenen.

Talere til konferencen bliver: Lektor, ph.d. Søren Hviid Pedersen, Filosof Kai Sørlander og historiker, dr.phil. Jon A.P. Gissel.

Praktiske informationer

Tid: lørdag d. 21. februar kl. 12.30-17.30

Sted: Preben Hornung-stuen i Studenternes hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Aarhus C

Der vil kunnne købes øl og vand til billige penge under konferencen. Desuden serveres der kaffe og kage som en del af det gratis traktement til KS’ medlemmer.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.