Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

KS mener: Nej til skolificering og fremdriftsreform

Konservative Studenter vender sig skarpt imod den fremdriftsreform, som gennem fratagelse af de studerendes myndighed og valgmuligheder skal presse de studerende hurtigere ud af universitetet.

311224_381124615297832_433781535_nReformen fratager de studerende mulighed for at tilrettelægge deres studie gennem påtvungne kurser og eksaminer, der ikke kan frameldes undtagen ved sygdom. Dumpes et semester, tilrettelægges det følgende således, at de manglende kurser påføres næste semester, hvilket må anses for en hård belastning for mange studerende, som af den ene eller den anden årsag, ikke kan gennemføre eller er klar til eksamen.

På sin vis er reformen udtryk for mere af den pølsefabriksideologi, som allerede i dag kvæler fagligheden på universitetet. Nu skal båndet på fabrikken blot rulle hurtigere, og færre studerende får mulighed for at strukturere arbejdsliv og studieliv selv. Det er ingen garanti for kvalitet, at der gennemføres på normeret tid.

KS er ikke kategorisk imod reformer af universitetet, hvor fagligheden er i frit fald. Der skal tages et opgør med det system, som ligger bag optag og eksamener. Taxameterordningen skal fjernes, og de studerende skal ikke vurderes ud fra, hvad de per gennemførsel giver på et budget. Desuden er det okay, at universitetet får mulighed for start- og stopprøver, som kan holde opsyn med de studerendes faglighed. Det vil give fokus på faglighed samt ansvar over for studiet hos den studerende.

Den nye reform er dog kun udtryk for en skolificering, og består i sit hele som udtryk for en central planlægning af det akademiske liv, en fjernelse af muligheden for fordybelse og et fravær af respekt for de studerendes individuelle valg.

 

1 comment to KS mener: Nej til skolificering og fremdriftsreform

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.