Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kæmpe valgsejr til Konservative Studenter

ss-090720-Thatcher-OBIT-tease.grid-6x3Valgets resultater er netop kommet ind og i Konservative Studenter har vi svært ved at få armene ned. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores position på universitetet ikke er så befæstet som vores meget stærkere konkurrenter i Studenterrådet og Frit Forum, der har domineret valgkampen med store og dyre plakater, hvortil vores i mere end en forstand sorte plakater allerhøjst har virket som et aber dabei. Vores rolle har været underdog, men netop fra den position har vi kunnet sige de sandheder, som de to socialistiske foreninger ikke har kunnet – eller villet. Konservative Studenter har næppe været hjulpet af, at det parti, som foreningen ofte associeres til – hvilket kun er delvist retfærdigt – er i krise og står ret dårlig særligt blandt yngre vælgere, hvor en måling gav dette parti omkring 1% af stemmerne. Vi har næppe heller været hjulpet af, at Studenterrådet har kunnet mobilisere en masse aktive i forbindelse med modstanden mod den fremdriftsrefom, som også Konservative Studenter er stærke modstandere af.

Hårde odds

Alligevel er resultatet blevet det bedste for Konservative Studenter i nyere tid, både procentuelt og i absolutte tal. Lad os tage det sidste først. Konservative Studenters lister har fået i alt 450 stemmer. Det er en klar rekord og en 51 % fremgang fra sidste år. Det bedste resultat hidtil har været 297 stemmer sidste år og 256 stemmer i 2009. Bag tallene gemmer sig også en flot fremgang til Konservative Jurister, hvis stemmetal til bestyrelsen i nogle år ellers ikke har afspejlet den støtte foreningen har haft på jura i det hele taget. KJ har fået det bedste resultat, som vi umiddelbart kan huske.  Stort tillykke til KJ og de mange, der har arbejdet hårdt for et godt valg her.

Procentuelt er fremgangen også synlig. Med vores gode valg sidste år fik v 5,8% af stemmerne i år får vi 6,6%. Det er vi enormt stolte af. Det er nemlig lykkedes os at gå frem selv i en situation, hvor Studenterrådet på grund af fremdriftsreformen har kunnet mobilisere mange vælgere, og hvor stemmeprocenten er vokset betragtelig siden sidste år. Var sidste års lavere valgdeltagelse blevet fastholdt, havde KS nærmet sig 10% af stemmerne.

Gode lokale valg

Også lokalt er det gået godt for KS. På Akademisk råd ved BSS fik var endog over 10% af stemmerne, hvilket desværre ikke var nok til en plads. Til gengæld lykkedes det os at få en plads i studienævnet på jura, hvor KJ fik et godt valg, ligesom KJ desuden fik valgt hele tre mand i jurrådet. Desuden blev en yderligere KS’er , nemlig Frank Nørgaard, valgt i studienævnet ved fredsvalg. Ja selv på humaniora fik vi et godt valg med næsten 8 % af stemmerne.

Alt i alt et valg vi er meget tilfredse med. Vi takker alle vores mange aktive i valgudvalg og på listerne.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.