Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

God dag for KS og Videnskabsministeren i Stakladen

Stuvende fuld var Stakladen den mandag eftermiddag, hvor videnskabsMorten Østergaard til SU-debatministeren havde indfundet sig på tribunen. Foran mestedels SU-utilfredse studerende, havde et panel bestående af Frit Forum, Studenterrådet, videnskabsministeren, rektor og Konservative Studerende med Peter Hedegaard-Degn som repræsentant indfundet sig for at diskutere udspillet til en SU-reform.

Som forventet var det egentlig kun videnskabsministeren, der havde massens opmærksomhed. Hvilket fremgik af de mange bannere medbragt af ligedele sure gymnasieelever fra RU, SUFere, og støtterne til Frit Forum og Studenterrådet.

KS fik dog ørenlyd til at replicere overfor både minister og studerende. Tre gode pointer blev det til. Et; Vi forstår ikke, hvorfor ministeren vil give sjette SU-klip til studerende. som har under to “sabbatår”. Sabbatår er en studerendes egen sag. To; SU er målrettet den nomerede studietid. Den nomerede tid er den tid, det anslås fagligt, at være muligt for studerende at gennemføre. Vil man ændre dette, bør vi diskutere nomerede tider, men det gør vi ikke. Tre; Det er fejl, hvis man som studerende pålægger sin den indstilling, at andre skal sørge for, at arbejdsmarkedet er klar til dig, når du er færdig.

Følelserne,  eller den vanligt jævne danske jargon. gjorde gerne, at alle var på fornavn. Diskussionerne var ofte meget passioneret fra de studerendes side, og intet middel blev skyet. Således var videnskabsministerens egen irelevante gennemførselstid på studiet til diskussion. Dette var til stor fornøjelse for opponenterne af reformen, der også under mere seriøse indlæg anførte, at studiejobs er ukompatible med deres studier, at man stresses op til eksamner, at færre penge ikke øger incitament til komme hurtigere igennem.

Ministeren stod dog fast mod den forholdsvis entydige opposition. Der er rum for forbedring i Danmark i forhold til vore naboer. Vi er for langsomme, lød det.

Mere kan læses under dette link: http://jyllands-posten.dk/aarhus/uddannelse/article5208061.ece eller http://www.tv2oj.dk/artikel/153606:Aarhus–Minister-med-nye-SU-planer

1 comment to God dag for KS og Videnskabsministeren i Stakladen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.