Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Reception for udgivelsen af KS’ Historie

Konservative Studenters historie udkommer nu på forlaget Forlaget Munch & Lorenzen. I den forbindelse inviterer vi medlemmer og venner af foreningen til reception og boglancering.

Hvad er studenterkonservatismen?

Siden det 20. århundredes begyndelse har studenterkonservatismens været en af dansk konservatismes væsentlige drivkræfter. Det var fra de unge studenter på Københavns Universitet, at konservatismen i årene omkring første verdenskrig fik nye tanker og det var denne studenterkonservatisme, som fostrede en generation af politiske lederskikkelser i dansk konservatisme. I flæng kan nævnes Aage Kidde, John Christmas Møller, Ole Bjørn Kraft, Aksel Møller og mange flere.

Bogen I Tidens Strøm, der udkommer 6. juni følger den århusianske studenterkonservatisme fra dens begyndelse i 1934 til i dag. Som sit københavnske forbillede var den i udgangspunktet præget af tidens stærkt nationale tanker, hvor idealistiske konservative ønskede at skabe et nyt samfund på nationens grund. Bogen følger foreningen Konservative Studenters omskiftelige historie fra den spæde begyndelse, hvor den ikke var meget mere end en bivogn til 1930’ernes stærke ungkonservative bevægelse KU, op til 1960’erne, hvor Konservative Studenter for alvor begyndte at manifestere sig som en selvstændig politisk gruppering.

1960’erne var studenterkonservatismens storhedstid og på Aarhus Universitet var Konservative Studenter den største politiske forening. Den befandt sig i disse år solidt på konservatismens venstrefløj, hvor heltene var folk som Poul Møller og Hans Jørgen Lembourn, og studenterkonservatismens tanker kom til udtryk i det første Critique, der udkom i årene 1964-1969.Med studenteroprøret ændrede tiderne sig og studenterkonservatismen blev trængt i defensiven på alle fronter. Først i løbet af 1980’erne lykkedes det igen at få vind i sejlene bl.a. under indtryk af tidens såkaldte højrebølge, men før det kom så langt måtte foreningen kæmpe for sin overlevelse i en dødskamp med Konservativ Ungdom.

Historien om studenterkonservatismen i Århus er en spændende fortælling om venskab og fjendskab, alliancer og intriger, om politiske idéer og om en konservativ ideologi i stadig forandring.

I Tidens Strøm er skrevet af Christian H. Skov og Kenneth Bøjler. Bogen er på over 270 sider og indeholder såvel en samlet skildring af studenterkonservatismens historie, såvel som øjenvidneberetninger fra tidligere aktive medlemmer. Bogen udkommer 6. juni og vil kan til receptionen anskaffes gratis, hvis man  er medlem af Konservative Studenter. For ikke medlemmer kan bogen købes til særlig nedsat pris 100 kr.

Receptionen finder sted:

“Kaffestuen”, Studenternes Hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Århus C, 6. juni, kl. 14-17.
Vi byder på lidt at drikke og lidt at spise til arrangementet. 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.