Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Jacob Mchangama: Er menneskerettighederne gået for vidt?

FN’s Menneskerettighedskonvention blev i sin tid formuleret for at beskytte borgerne mod overgreb fra staten og var bl.a. en reaktion på mellemkrigstidens totalitære diktaturer. I dag kan selv banale tilfælde takseres som brud på menneskerettighederne, men hvad betyder det for rettighedernes anvendelighed i forhold til at beskytte borgernes basale rettigheder? Menneskerettighedsjuristen Jacob Mchangama (CEPOS) har rejst en kritik af menneskerettighederne og den rettighedsindustri, som er vokset op omkring dem. Han hævder, at der er i dag gået inflation i rettighederne, hvilket i sidste ende betyder, at rettighederne udvandes – og måske endda at menneskerettighederne kan bruges som argument for at begrænse borgernes frihed. Vi indbyder til foredrag med efterfølgende debat.

Tid: Mandag d. 7. maj
Sted: Preben Hornung Stuen
Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.