Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Valgklagen – en historie om løgne, intriger og uhellige alliancer

Selv om det efterhånden er et stykke tid siden, at der faldt afgørelse i den af KS indbragte klage over afviklingen af universitetsvalget, må det være på sin plads at kommentere udfaldet her på siden. Det er ganske vist ikke nogen hemmelighed, at KS tabte klagesagen, hvilket ikke har øget lysten til at bruge yderligere kræfter derpå. Men her følger altså en gennemgang af grundlaget for og afgørelsen af sagen.

Lad os starte med selv grunden til at KS fandt det nødvendigt, at indbringe en klage over valget. Problemet relaterede sig ikke til valget på ”det gamle universitet”, hvor valget blev afviklet bedre end det før er set. På Handelshøjskolen derimod, kunne der konstateres flere problematiske forhold.

Det første og største problem omhandlede muligheden for at føre klassisk valgkamp – værende materialeuddeling og plakatophængning. Da KS mødte op på handelshøjskolen for at føre valgkamp blev man mødt af en officiel afgørelse fra den Teknisk forvaltning. Denne afgørelse gik på at vi ikke måtte dele ”propagandamateriale” ud og ikke måtte sætte plakater op – Punktum, ikke yderligere information. Dette blev naturligvis respekteret. KS delte i stedet materiale ud på fortovet udenfor handelshøjskolen, men ikke på selve området.

Mandagen før valget erfaredes det dog, at ASB studenterforum (Studenterrådet på Handelshøjskolen) havde tapetseret hele bygningen med plakater – både vægge, tavler og vinduer. Yderligere blev der delt materiale ud fra en såkaldt valglounge. Stik imod hvad man brude kunne forvente blev der ikke, fra Teknisk forvaltning, skredet ind overfor dette, hvilket efterlod det indtryk at ASB Studenterforum havde fået tilladelse til ophængning. Af denne grund indbragte KS klagen.

Det andet forhold var, at ASB Studenterforum havde sendt en mail til alle de indskrevne på Handelsehøjskolen. Selve meddelelsens indhold var uproblematisk, ifdet der alene var tale om en vejledning i at stemme. Problemet var, at ASB Studenterforum ved at sende officielt udseende mails bidrager til den udbredte misforståelse, at ASB Studenterforum og Studenterrådet er officielle organer. En misforståelse som KS og de andre politiske foreninger konstant kæmper imod, men som det heller ikke i år lykkedes at få forklaret de studerende. KS klagede derfor også over mailen.

I flere interviews blev der spurgt til om man regne med at klagen ville blive til noget eller om det bare var provokation og sure miner over at tabe. Svaret var alle gange, at KS havde en berettiget forventning om vinde. På Syddansk Universitet er et valg tidligere blevet omstødt fordi en forening havde haft adgang til at sende en mail til alle studerende.  Yderlige var der det principielle i klagen. Handelshøjskolen har aldrig afviklet deres valg ordentligt og der må være en grænse for hvor længe det kan stå på.

Det skulle dog vise sig, at det principielle argument slet ikke blev overvejet i afgørelsen. I hovedtræk lød afgørelsen på at de påklagede forhold enten ikke var ”ulovlige” eller ikke kunne antages, at have haft afgørende betydning for valgets udfald.

Det viste sig, at ASB Studenterforum slet ikke havde tilladelse til at sætte plakater på vægge og vinduer. Man havde bare set igennem fingre med det, i det der var så stor interesse for valget…  Det blev i øvrigt henvist til, at alle foreninger havde hængt plakater op. Det er korrekt, at KS på sidste dagen, i desperation over at Teknisk forvaltning ikke greb ind overfor ASB Studenterforum, havde sat lidt plakater op. Dette kan dog ingenlunde ligestilles med ASB Studenterforums systematiske overtrædelse af reglerne – endda med Teknisk forvaltnings velsignelse.

Yderlige benyttede ASB Studenterforum deres høringssvar til, at lyve valgudvalget lige op i hovedet. Det blev således påstået, at KS ikke bare havde delt materiale ud på Handelshøjskolen, men sågar havde delt rundstykker ud!!! Det er beskæmmende, at man ikke har mere dannelse. Der er tale om en lodret løgn, som valgudvalget ukritisk lappede i sig og lagde til grund i klagen.

Med hensyn til mailen udtalte valgudvalget, at det var en fejl at lade ASB Studenterforum sende den generelle valgvejledningen ud. Man mente dog ikke at dette havde haft afgørende betydning for valgets udfald.

Det blev altså til et nederlag i klagesagen. At man slet ikke overvejer det principielle i fejl vedrørende valget, at man ukritisk lægger løgne til grund og at man ser igennem fingre med ASB Studenterforums systematiske regelbrud er alt sammen dybt problematisk – Men desværre efterhånden hvad man kan forvente fra Aarhus Universitets side.Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.