Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vi holdt skansen

Valgresultatet fra det netop overståede valg til Aarhus Universitets bestyrelsen. Valget i år har været meget lidt begivenhedsrigt og manglede helt de mange debatter, som gjorde den interessant sidste år. Studenterrådet har også i år vist, at den stadig er den mastodont, som den altid har været og har med overvældende kraft fejet konkurrenterne bort og besat begge studenterpladserne i universitetets bestyrelse. Alt dette er ikke overraskende. Hvad betyder valget for Konservative Studenter?

Fremgang og tilbagegang

Procentmæssig er der tale om en lille fremgang fra ca. 3,6 til ca. 4% af stemmerne og det er vi naturligvis glade for i en tid, hvor det konservative “brand” er så presset som det nu er tilfældet. At Konservative Studenter i så ringe grad er tynget af partikonservatismens krise lover godt for fremtiden. Imidlertid er det ikke alt sammen gode nyheder. Vi er gået tilbage i stemmetal fra samlet 244 sidste år til 238 i år. Det dækker over at de to KS lister (KS på kulturvidenskab og KS på samfundsvidenskab og ASB) er gået frem, for hvor listen Konservative Studenter kun fik 176 stemmer sidste år er resultatet i år 178. Den fremgang er vi glade for og den dækker særligt over et flot valgresultat på ASB idet vores tre ASB kandidater Anders Iversen, Nicolaj Bang og Jacob Hedegaard står for over 50 % af de samlede stemmer til Samf og ASB listen. Faktisk har de fået flere stemmer end både KS på kulturvidenskab og Konservative Jurister. Et stort tillykke til dem og en stor tak.

Tilbagegang på jura

Den store skuffelse i år er Konservative Juristers valgresultat. Sidste år skrev vi, at vores datterforening havde fået et historisk dårligt valg. I år er de desværre gået endnu mere tilbage og har kun fået 58 stemmer. Det er ikke tilfredsstillende, men vi er heldigvis sikre på, at det er rent forbigående. Foreningen har gennem et par år været i en bølgedal, men er nu begyndt at tage fra under en ny og dynamisk formand Mikkel Press-Hansen, hvis arbejde i hans korte tid som formand lover godt. En medvirkende faktor til Konservative Juristers dårlige valg, er desuden, at der har været fredsvalg til studienævnet på jura, så der har ikke i det hele taget været stor opmærksomhed på valget på jura, som er en af vores traditionelle højborge.

De lokale valg

Lokalt ser det godt ud. KJ er gået en plads frem i Jurrådet – hvilket er en fordobling efter et katastrofevalg sidste år, og vandt desuden en plads i studienævnet, hvor der dog var fredsvalg. (men alligevel) KP fik ikke en plads i studienævnet på statskundskab men fik næsten 10 % af stemmerne, hvad vi kan være godt tilfredse med. Til akademisk råd måtte bøde KP og KJ-SJ strække våben overfor studenterrådets lister.  Det lykkedes heller ikke at komme ind i akademisk råd på kulturvidenskab, men det vidste vi nu godt i forvejen og næsten 7% af stemmerne på kulturvidenskab er ikke et dårligt resultat.

Det er ikke en nem tid for dansk konservatisme. Men i Konservative Studenter har vi vist, at vi kunne holde skansen midt under stormen.

2 comments to Vi holdt skansen

  • […] fra konservativestudenter.dk. Valgresultatet fra det netop overståede valg til Aarhus Universitets bestyrelsen. Valget i år […]

  • Kenneth Bøjler

    Tillykke med resultatet. Det er bestemt ikke så ringe endda.
    Det er meget normalt, at vi på vores konservative lister opnår bemærkelsesværdige personvalg, som samlet er med til at trække procentsatsen op. Netop derfor er det vigtigt, at vi fastholder og dyrker vores talenter, men også, at der altid er fokus på, at valgene vindes mellem valgene.
    Derfor: vær synlige på studierne, i læsesalene, kantinen, til festerne, i Eforen og hvor ellers. Det er der, valget reelt vindes.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.