Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Du skal have mulighed for at blive undervist på dansk

Konservative Studenter mener, at undervisningen så vidt muligt skal foregå på dansk.

Det danske sprog har det ikke godt på universiteterne. På mange afdelinger kan man slet ikke få armene ned i begejstring over det engelske sprog. Stadig mere forskning publiceres udelukkende på engelsk og stadig flere engelsksprogede kurser og fag erstatter dansksproget undervisning. Konservative Studenter beholder dog armene nede. Vi mener, at denne udvikling har store konsekvenser for samfundet, såvel som for de studerende.

Når en dansktalende underviser tvinges til at tale engelsk til sine danske elever er det ikke uden omkostninger – en stor del af informationerne går tabt i processen og de studerende får en dårligere undervisningsoplevelse. Undersøgelser har vist at op imod 40 % af informationerne går tabt i en sådan situation.

Derudover mener vi, at Universitetet har et stort samfundsansvar og et ansvar for det danske sprog. Dansk bliver fattigere, når forskning og undervisning i stigende grad foregår på fremmedsprog og fremtidens akademikere får sværere ved at formidle deres viden til samfundet – eller blot til den nysgerrige tante, som spørger til studierne til familiejulefrokosten.

Truslen mod det danske sprog er også en trussel mod videnssamfundet og et skridt på vej mod elfenbenstårnet. Derfor mener Konservative Studenter, at Aarhus Universitet skal tage sprogproblemet og domænetabet alvorligt. Universitet skal formulere en klar, overordnet sprogpolitik til forsvar for dansk som formidlings- og forskningssprog. En sådan sprogpolitik skal tage højde både for kravet om internationalisering og den demokratiske nødvendighed af en stærk dansk forskningsformidling og skal sigte mod både at ruste de studerende til globaliseringen samt sikre dansk som undervisningssprog, hvor det er muligt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.