Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

To møder med universitetsledelsen på tre dage!

Det er tidligere blevet sagt, at vi i Konservative Studenter kun sidder i en kælder og drikker portvin … Det gør vi gerne, men vi har også gang i en hel del seriøse foretagender for at fremme borgerlige mærkesager på universitetet og for at gavne vores medlemmers interesser.

Så sent som mandag d. 9. maj 2011, var undertegnede og de to tidligere formænd for foreningen inviteret til møde hos rektor Laurits B. Holm-Nielsen, hvor vi under en uformel drøftelse gav vores syn på i hvilken retning Aarhus Universitet bør udvikle sig.

Vi henstillede til at talentudvikling bør være højt prioriteret på alle studier, og at vejen frem ikke er specifikke eliteuddannelser. I KS går vi ind for, at det er de studerende, som selv skal yde en frivillig indsats, for at blive en del af eliten. Det skal Aarhus Universitet skabe gode rammer for, ved at give mulighed for at tage ekstra ECTS-point, også på andre fakulteter. Derudover bør universitetet i højere grad anvende de studerende som en (gratis!) ressource, fx som frivillige forskningsassistenter. Derudover mener vi, at de bedste studerende på alle årgang bør belønnes med priser, som erhvervslivet fx kunne finansiere, samt at dette markeres på eksamensbeviserne. Endvidere skal det være muligt for den enkelte studerende at få klarhed over sit eget niveau, ved at karakterfordelinger, både for det enkelte fag, men også samlet gennemsnit for hvert semestertrin i højere grad offentliggøres.

Onsdag d. 11. maj 2011 var undertegnede og tidligere formand Emil Melchior til halvårligt møde med Universitetsdirektøren og de andre studenterpolitiske foreninger. Her drøftede vi blandt andet fælles valgregler for hele universitetet, oven på skandalen på ASB ved universitetsvalet i 2010. Studenterrådet havde lavet et glimrende oplæg til nye regler, som vi bakkede fuldt om op, og som universitetets administration nu vil kigge nærmere. Derudover havde vi fra KS’ side, sat på dagsordenen at universitetsledelsen skal huske at tænke muligheden for oprettelse af frie erhverv på campus ind i udviklingsplanerne. Det er en gammel mærkesag for KS, at der skal komme private aktører på campus fx i form af børnehaver, cafeer og butikker. Vi siger med at glimt i øjet, at målet skal være, at der kommer en McDonald’s på campus. Muligheden for oprettelse af disse frie erhverv på campus, er en del af den nye universitetslov, og gennem vores nære forbindelser til Videnskabsministeriet og Folketinget, har KS i sin tid argumenteret for at dette skulle med. Det er vigtigt for os, at der er tilbud på campus til de studerende døgnet rundt, for ellers ligger universitetsparken øde hen allerede kl. 18. Og det er en skam, med de fantastiske rammer vi har på Aarhus Universitet, ved at være et rigtigt campus universitet.

Ikke at forglemme var undertegnede også til møde med den konservative byrådsgruppe på Århus Rådhus tirsdag d. 10. maj 2011. Alt dette er meget sigende om KS. Vi er ikke aktivister – vi har altid en seriøs tilgang til at søge indflydelse, og det gør vi i form af dialog med magthaverne. I stedet for at besætte institutter eller sende barnlige postkort til rektor, søger vi indflydelse gennem dialog og gode argumenter på højeste sted. Derfor har vi også flere gange fået vores mærkesager helt igennem til Christiansborg.

God eksamenslæsning til alle!

Med venlig hilsen

Formand, Andreas Krag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.