Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nyt fra Critique

Konservative Studenters ‘Årsskriftet Critique’ har i de seneste uger lagt flere artikler på på nettet, hvor de kan læses i fuld længde. Det drejer sig dels om tidl. konservativ minister Connie Hedegaards artikel “Grøn Konservatisme” og Lórand-Levente Pálfis artikel “Den tyske sprogkamp”.

Connie Hedegaard, der nu har forladt dansk politik til fordel for en stilling i Bruxelles, var en af de konservative politikere som erkendte behovet for en klart defineret konservatisme. For hende betød konservatisme først og sidst social-konservatisme og hun lagde sig udpræget i sporet efter en mand som Per Stig Møller. Hun giver i artiklen sit bud på en progressiv, grøn konservatisme, der anerkender vækst som et grundvilkår, men samtidig er sig sit ansvar overfor ikke blot kultur, men også natur bevidst. Du kan læse artiklen her

Lórand Pálfi skriver i sin artikel blandt andet: “Det engelske sprogs indflydelse på såvel de kontinentaleuropæiske som klodens øvrige sprog har været støt stigende siden 1945. Især de seneste 15-20 år har engelsk bredt sig mere end nogensinde før i verdenshistorien – også i lande hinsides det tidligere Jerntæppe. Mange er bevidste om dette forhold, og meningerne deler sig som regel i to fløje: Der er dem, der er imod, de kaldes oftest “de sure gamle mænd” (de behøver imidlertid hverken at være sure, gamle eller mænd), og der er dem, der er for, det er bl.a., men bestemt ikke kun (for der er f.eks. også økonomiske og handelspolitiske interesser i spil), den unge generation” Med udgangspunkt i denne observation giver han en empirisk velunderbygget fremstilling af den tyske leksikografis omgang med påvirkningen fra det engelske sprog. Du kan læse hele artiklen her.

Derudover er foredraget om den kontroversielle tyske jurist Carl Schmitt endelig blevet lagt on line. Foredraget blev forestået af lektor Søren Hviid Pedersen, der tidligere har bidraget til Critique, og som er en af landets førende eksperter inden for konservatisme. I de senere år har han særligt beskæftiget sig med Carl Schmitt og hans radikale tanker om politik, ret og moral.

Carl Schmitt v. lektor Søren Hviid Pedersen from Konservative Studenter, Aarhus on Vimeo.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.