Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nej til hovedstudienævn på Samfundsvidenskab og ASB

Konservative Studenters organistation på Jura, KJ, stiller op til både bestyrelsen på Aarhus Universitet smat til lokale råd på jura (studienævn dog med fredsvalg) Deres spidskandidat Anders Brogner har skrevet nogle yderst fornuftige ord, som vi kunne have lyst til at gentage. De handler om det nye “superstudienævn, der skal laves på fakultetet:

 Mange opgaver vil med stor sandsynlighed blive uddelegeret til områdestudienævnene, men i princippet sidder hovedstudienævnene med den endelige kompetence. Det betyder at repræsentanter fra f.eks. en bagrund inden for psykologi og økonomi vil sidde ved bordet, når der skal bestemmes pensum på det juridiske institut, eller når der skal besluttes om der skal gives merit for et studieophold. Dette er i min optik et skridt i den forkerte retning – jeg mener at de fagnære beslutninger skal træffes decentralt, hos dem med den størst mulige fagnære kompetence, som må siges at ligge hos de enkelte studier – nærmere de enkelte studiers studienævn.

Vi er naturligvis enige og glæder os over, at KJ lokalt fører den kamp vi fører på universitetsplan, nemlig kampen for faglig selvbestemmelse. Superstudienævnet er en monstrøsitet, udemokratisk i sin inderste sjæl, juridisk stærkt betænkelig, og et frontal angreb på fagenes selvstændighed. Vi appellerer til universitetets ledelse om at sætte en stopper for planerne fra fakultetsledelsen på samf/ASB.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.