Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kæmpe valgdebat med Barfoed og Søvndal

Ikke mindre end 700 var i går mødt op til valgkampens største debatarrangement i Østjylland, en debat mellem Lars Barfoed og Villy Søvndal. En stopfyldt staklade på Aarhus Universitet lagde rammen for debatten, der blev dækket af et celebert pressekorps og transmitteret live på TV2 News. I udgangspunktet handlede debatten om økonomi og uddannelse – men salen havde mulighed for at stille spørgsmål, og der blev debatteret alt fra politiske ideologier til licens. SF’s formand Søvndal forsøgte at male et billede af De Konservative som et parti for de velstillede og samfundets rigeste, mens Barfoed dementerede dette, og netop slog til lyd for, at velfærdsydelser målrettes samfundets allesvageste, frem for at forgylde de, der i forvejen har nok. I det hele taget var Lars Barfoed eksponent for en meget moderat konservatisme, og mente i den økonomiske debat, at konservatisme bedst kunne forstås som en mellemting mellem socialisme og liberalisme; i det hele taget var debatten præget af en saglighed noget over det niveau, man ellers kan opleve i valgkampen, men også en indimellem stor enighed mellem de to – måske for stor, ifølge nogle. Ikke desto mindre viste debatten alligevel væsentlige forskelle på spørgsmål om SU-reformer og omlægninger af brugerbetaling i det offentlige sundhedsvæsen. Universiteterne betragtes ofte som højborge for venstrefløjen, men Lars Barfoed syntes uanfægtet, og begge de to partiformænd trak indimellem one-liners op af hatten – ellers ikke en disciplin, konservative partiledere traditionelt har bemestret.

Lars Barfoed fik med succes manet en række fordomme om konservativ politik til jorden – og mon ikke nogle studerende fik lidt ekstra perspektiv på nogle af de problemstillinger, valget drejer sig om. Om ikke andet kan vi nu i Konservative Studenter se tilbage på et af vores mest velbesøgte og succesfulde arrangementer meget længe.

 

 

Senere bragte TV2 et kort indslag om debatten, der kan ses i sin helhed på følgende link: http://nyhederne.tv2.dk/video/index/id/43209222/ Et par skærmbilleder fra indslaget:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.