Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Gratis Critique til medlemmer af Konservative Studenter

Hvert år udgiver Konservative Studenter Årsskriftet Critique. Dette gælder naturligivis også i år.Redaktionen arbejder for tiden med at få Årsskriftet Critique 2011 gjort færdig. Traditionen tro kommer dette års nummer til at indeholde en lang række artikler, der både går bag om tidens politiske debat, samt går i dybden med emner med særlig relevans for den borgerlige samfunds- og idédebat i Danmark. Som altid kan du som medlem af Konservative Studenter få Critique ganske gratis ved at skrive til ks@konservativestudenter.dk. Årsskriftet udkommer til september og af hensyn til oplaget, ser vi gerne at medlemmer bestiller det på forhånd.

Mere om Årsskriftet Critique 2011

Årsskriftet Critique 2011 stiller skarpt på Det Konservative Folkepartis situation. Den konservative partiformand Lars Barfoed vil give sit bud på vejen ud af krisen og sit svar på, hvad konservatisme er og bør være. Dette spørgsmål vil også folketingsmand Rasmus Jarlov, som regnes for et af de unge håb i partiet, behandle. Endelig har vi lovning på en artikel fra Henriette Kjær, som i det seneste år har oplevet dansk politik på vrangen.

Derudover bringer vi en lang række andre artikler. Litteraten og kulturforskeren Kasper Støvring bidrager med en artikel om, hvordan medlemskabet af EU betyder, at folkestyret undergraves af et elitært og udemokratisk domstolsstyre. Professor Ditlev Tamm skriver i sin artikel om, hvordan dannelsen lades i stikken på landets universiteter og hvad dette kommer til at betyde. Filosoffen Henrik Gade Jensen bidrager med et forsøg på ud fra borgerlighedsbegrebet at definere en fælles liberal-konservativ platform, og supplerer med en historisk undersøgelse af borgerbegrebet i det moderne samfund. Stud. scient. anth. Erik Winther Paisley introducerer den interessante, aristokratiske, liberal-konservative forfatter Erik von Kuehnelt-Leddihn, der var en af de ledende skikkelser inden for amerikansk konservatisme efter Anden Verdenskrig.

Årsskriftet Critique 2011 byder også på en artikel af stud. mag. Rasmus Pedersen, som behandler forfatterne Dostojevskij, Hamsun og Thomas Mann med udgangspunkt i det paradoksale, at den moderne litteraturs store navne egentlig er konservative. Retorikeren Christian N. Eversbusch og leksikografen Loránd-Levente Pálfi behandler i deres artikel Dansk Sprognævns manglende forsvar for det danske sprog, som de oplever som en årsag til en sproglig og kulturel forarmelse.

Vi bringer også to historiske forskningsartikler. Dr. phil. Jon A.P. Gissel bidrager med en større artikel om konservatismen i slutningen af 1800 tallet, og behandler konservatismens forhold til det nationale i denne periode. Ph.d. stipendiat i historie Jens Wendel-Hansen skriver en artikel om forfatningskampen i slutningen af 1800 tallet, hvor han tager fat på nogle af de mange myter, som den radikale historieskrivning har indhyllet perioden i.

se mere på www.critique.ksaa.dk

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.