Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Formandsord: Velkommen til det nye semester

Århus Universitet

På Konservative Studenters vegne vil jeg gerne byde alle velkommen til det nye semester. En særlig velkomst skal der naturligvis lyde til alle nye medlemmer af KS og KJ.

Konservative Studenter er den dominerende borgerlige studenterpolitiske forening på univer-sitet. Ud fra et konservativt værdigrundlag arbejder foreningen på at præge Aarhus Universi-tet i en mere borgerlig retning. Det gør vi bl.a. ved at stille op til universitetsvalget og ved gennem hele semestret at gøre opmærksom på vores holdninger gennem indlæg i den offent-lige debat og ved at afgive høringssvar til universitetet i relevante spørgsmål.

Arrangementer

Det kommende semester vil traditionen tro byde på to foredrag i foredragsrækken Critique. Vi har tidligere haft besøg af konservative profiler som Katrine Winkel-Holm, David Gress og Søren Hviid Pedersen, og til september kan du se frem til et foredrag ved folketingskandidat og forfatter Nikolaj Bøgh.

Port & Policy er foreningens månedlige debatarrangement. I Eforens kælder mødes forenin-gens medlemmer over et lille glas portvin eller to, og debatterer relevante politiske og stu-denterpolitiske spørgsmål. Det plejer at være nogle gode arrangementer med både socialt samvær og seriøse, men livlige debatter. Port & Policy afholdes altid den andensidste torsdag i hver måned. I september vil arrangementet fungere som en introduktion til KS, hvor for-eningen er vært ved lidt mad og rødvin.

Årsskriftet Critique

Desuden bidrager Konservative Studenter til den konservative og borgerlige debat med Års-skriftet Critique. Årsskriftet Critique bringer artikler fra og om den konservative og borgerlige kultur-, idé- og samfundsdebat. Årsskriftet indeholder både artikler, der belyser aktuelle idépolitiske spørgsmål og artikler, der behandler forskellige historiske, kulturelle, politiske og samfundsvidenskabelige emner. Årsskriftet Critique udkommer hvert efterår og indeholder over hundrede siders forskning, formidling, essays, polemik, politik og debat.
Næste nummer udkommer i september 2011 og stiller blandt andet skarpt på Det Konserva-tive Folkepartis krise og muligheder med artikler af politikerne Henriette Kjær og Rasmus Jarlov. Critique 2011 byder også på artikler af blandt Kasper Støvring, Henrik Gade Jensen, Jon A.P Gissel og mange flere om blandt andet domstolsstyrets undergravelse af demokratiet, borgerlighedens begrebshistorie, Dostojevskij, Thomas Mann og Knut Hamsun, om konservatismens forhold til det nationale i 1800-tallet, om forfatningskampen i Danmark og Dansk Sprognævns (mangel på) sprogpolitik.
Årsskriftet Critique er naturligvis gratis for alle medlemmer af Konservative Studenter.

Til sidst vil jeg også gøre opmærksom på at KS er et stærkt socialt og fagligt netværk af bor-gerlige studerende, som du kan få stor gavn af socialt, fagligt og karrieremæssigt. Det er sundt at engagere sig i foreningslivet på universitetet, bl.a. fordi man møder mange andre studerende med samme interesserer som en selv på tværs af alle fakulteter – eller hovedområder om man vil.

 

Links

Arrangementskalender

Bliv medlem

Årsskriftet Critique

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.