Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Formandsord: Strukturreformen kommer!

Så er den endelige rapport om fremtidens Aarhus Universitet landet!

Universitetets studerende og personale har ventet længe på dommen, og mange har været frustrerede over, at de ikke har følt sig nok involveret i processen.

I Konservative Studenter blev vi inviteret til at afgive høringssvar vedrørende studienævnsstrukturen, og vi har derfor på seriøs vis involveret os i processen.

Overordnet set er vi i Konservative Studenter positivt indstillet over for de administrative sammenlægninger som forhåbentlig vil sikre en mere effektiv administration på Aarhus Universitet.

Men i forhold til studienævnsstrukturen, kan vi glæde os over at universitetet har valgt at følge den model, som vi anbefalede i vores høringssvar. Vi anbefalede den såkaldte model 1, som består i at studienævnskompetencen forbliver så tæt på fagniveau som muligt, og at de enkelte hovedområder selv skal have indflydelse på organiseringen.

Vi ser dog med bekymring på, at der for eksempel på ”Arts” kun oprettes tre studienævn – et for hvert af de tre nye institutter. Det bliver interessant at se, hvordan den præcise organisering af disse studienævn bliver med underliggende uddannelsesfagudvalg. Dog glæder vi os over, at man har valgt at tildele teologi sig eget studienævn, eftersom det er en særlig kompetencegivende uddannelse, og da Konservative Studenter mener, at det var helt forkert at nedlægge teologi som et selvstændigt fakultet eller ”hovedområde”.

I Konservative Studenter vender vi os også i mod den hovedløse anglificering af universitetet. Universitetet skal nu bestå af ”schools”, ”faculties”, ”institutes” og ”departments” og der virker ikke til at være nogen dybere sammenhæng mellem hvornår noget hedder hvad og på hvilket sprog.

Undertegnede kommer til at høre under Institut for Biomedicin ved Faculty of Health Sciences, mens alle vores jurastuderende kommer til at høre under Department of Law and Administration ved School of Business and Social Sciences. Hovedområderne får konsekvent engelske navne, mens institutterne nogle steder både har danske og engelske navne, men andre steder kun har engelske navne.

I diverse rapporter kaldes det organisationsniveau, som svarer til de gamle fakulteter disse forskellige ting: hovedområder, faculties, administrative centre eller schools. Mens hvad der svarer til de gamle institutter kaldes institutes, institutter eller departments. Der bliver alt sammen yderst forvirrende, og det virker ærlig talt som internationalisering kun for internationaliseringens skyld.

Men nu hvor mange studerende og ansatte er skeptiske over for, hvad der kommet til at ske, så er det jo godt at universitetet holder en stor fest i uniparken d. 17. juni. Hvilke bands der kommer og spiller er endnu ikke afklaret, men fest det bliver der i hvert fald, og så bliver alle nok glade …

1 comment to Formandsord: Strukturreformen kommer!

  • Sondringen imellem “school” og “faculty” kendes også fra ihvertfald den engelske del af verden, hvor det ikke er unormalt, at naturvidenskab og humaniora hører under enten hver sit eller et fælles “faculty”, medens jura, økonomi, erhvervsstudier, medicin, tandlægestudier og et par andre typisk er “schools”.

    Når det så er sagt er det påfaldende, at universitetsledelsen i sin afrapportering ikke gør sig den ulejlighed at definere de forskellige termer for sig og overfor hinanden.

    Spørgsmålet er, om det ikke blot er en leg med ord?

    Ihvertfald bed jeg mærke i, da jeg så rektors webcast, at man skal betragter AU på to måder: 1) I kundens perspektiv og 2) i personellets; – og at strukturen i sig selv ikke er noget, der kommer kunderne ved. Dét er jo helt korrekt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.