Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Borgerlig studenterpolitik

I en tid hvor Det Konservative Folkeparti befinder sig i en historisk politisk og ideologisk krise, blomstrer den konservative idedebat på Aarhus Universitet.

Konservative Studenter har netop vedtaget et stækt konservativt og borgerligt politisk program, hvor der tages afstand fra skolificeringen af universiteterne og velfærdsstaten.

D. 29. nomveber til d. 2. december er der valg på Aarhus Universitet. Som den eneste borgerlige studenterforening på universitetet, repræsenterer Konservative Studenter og Konservative Jurister borgerlige studerende i bred forstand til valget. Så husk når du skal stemme, at det kun er KS og KJ, der varetager din interesser som borgerlig studerende.

Alternativet er at stemme på Studentrådets venstreorienterede lister eller på det ligeledes venstreorienterede Frit Forum. Her er der tale om lister, som går mere op i fredagsbarer og kantiner end forskning og undervisning. Der er tale om lister, som vil gøre universitetet til et socialt eksperiment, i stedet for at fordre et akademisk miljø i verdensklasse.

Lister som hver dag kræver flere og flere penge og flere og flere rettigheder til de studerende. Ja man kender det jo fra folketingsvalgkampen, hvor venstrefløjen også gik til valg på parolen ”flere, mere, bedre, billigere”. Studenterrådet har endda en mærkesag, der hedder ”Bedre og billigere kantiner”. Det vil de opnå ved ”genindførelse af kantineudvalg. Disse udvalg skal bestå af medarbejdere og studerende og fungere som en form for aftagerpanel. Udvalget skal afholde møder mindst fire gange årligt, hvor kantinelederen har mødepligt” 1.
Jeg troede at Studenterrådet kæmpede imod mere bureaukrati på universitetet?

Naturligvis er Konservative Studenter også optaget af, at vi har et godt studiemiljø på Aarhus Universitet. Som en 100 % frivillig forening uden ansatte, er vi selv en væsentlig del af studiemiljøet. Men vigtigere er det, at forholdene for de ambitiøse og flittige studerende på Aarhus Universitet er i dag under pres.

Jeg vil gerne sige det lige ud. Konservative Studenter vil ikke være en ’fagforening’ for alle studerende på Aarhus Universitet, der kæmper for vegansk mad i kantinerne og mentorordninger til alle studerende, som kommer fra ikke-akademisk hjem. Vi er i stedet en forening, der kæmper for at forbedre de ambitiøse og flittige studenters muligheder, for at udvikle sig til dygtige akademikere under deres studietid. Det er trods alt meningen med at gå på universitetet.

Derfor må adminstrative hensyn ikke stå i vejen for, at ambitiøse studerende som gerne vil tage flere ECTS-point, end hvad deres uddannelse er normeret til, kan gøre dette for at komme på udlandsophold eller supplere med kurser fra et andet fakultet.

Derudover skal universitetet arbejde for mere prægraduat forskning på institutterne. Konservative Studenter er meget begejstret for tanken om, at dygtige studenter kan arbejde frivilligt som forskningsassister på projekter, der er knyttet til deres uddannelse. KS er overbevist om, at de studerende vil være en stor ressource for forskningsmiljøerne, samtidig med at de studerende allerede tidligt i deres uddannelsesforløb, kan erhverve sig uvurderlige forskningskompetencer.

Og for at vende tilbage til kantinerne, vil Konservative Studenter åbne for at universitetet i højere grad benytter sig at muligheden for at private erhvervesvirksomheder som fx cafeer, boghandlere eller børnehaver kan leje sig ind på campus. Så kan der komme en raw food cafe, hvis den slags efterspørges af de studerende.

Derfor: Stem borgerligt til universitetsvalget – Stem KS eller KJ!

Noter: 1) http://www.stem-sr.dk/?page_id=49

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.