Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Valgskandalen på ASB

I seneste nummer af Univers behandles sagen med valgskandalen på ASB. Anledningen er, at vi Frit Forum og vi selv har klaget over den måde valghandlingen er forløbet på. Sagen er kort fortalt, at de andre lister blev udelukket fra at føre valgkamp på Handelshøjskolen. I artiklen interviewes også Studenterlaugets ”Maneging director” (manege-direktør?) Christian Thyrrestrup, som udtrykker ærgrelse over hændelsen. Denne ærgrelse deler vi naturligvis, endog har den måske ramt os så meget hårdere eftersom, at det ærgerlige har haft brod mod os mens Studenterlauget tværtimod har profiteret af det. Christian Thyrrestrup fremkommer i artiklen med nogle urigtige oplysninger. Han siger: ”Jeg beklager selvfølgeligt, hvis nogen har følt sig uretfærdigt behandlet. Traditionelt har vi altid kun ført valgkamp i selve afstemningsugen, og det var det vi meddelte Konservative Studenter”

Hertil kan vi kun sige to ting:

1) Vi er ikke blevet meddelt, at vi kun kunne føre valgkamp i valgugen. Tværtimod har vi ved henvendelse til teknisk chef Eigil Jensen på Handelshøjskolen fået at vide, at vi i forbindelse med valget kun måtte hænge A3 og A4 plakater op på nogle udvalgte opslagstavler. Vi måtte derimod ikke hænge op på glasruder og vi måtte ikke dele ud. a. Ugen efter går vi alligevel ned på ASB fordi vi har valgt at trodse det valgkampsforbud, som er blevet udstedt mod os, ved at dele materiale ud udenfor ASBs område. Da finder vi ASB klistret ind i plakter fra ASB Studenterforum, dvs. Studenterrådet på ASB. Derpå beklager vi os her på hjemmesiden, og så er det en af Studenterlaugets aktive skriver på hjemmesiden og meddeler os, at vi tager helt fejl og at vi bare ikke har forstået reglerne og at vi i øvrigt ikke sådan kan regne med særbehandling. Er det mon dette kommentarindlæg på vores blog, som Christian Thyrrestrup tænker på, når han skriver ”og det var det vi meddelte Konservative Studenter”?

2) Det berører i øvrigt den anden urimelighed i hans udtalelse: Det er ikke Studenterlaugets opgave at meddele os, hvordan vi må føre valgkamp. Studenterlauget/ASB Studenterforum er i valgkampsammenhæng en politisk modstander og i det hele taget tanken om, at de skal diktere de vilkår, som valgkampen foregår under, er dybt absurd og udstiller netop urimelighederne i hele den demokratiske situation på ASB. Det korte af det lange er altså, at vi er blevet nægtet fra officielt hold på ASB at føre valgkamp dernede, mens ASB Studenterforum/Studenterlauget har fået tilladelse dertil. At ASB Studenterforum/Studenterlauget efterfølgende er frække nok til at skrive, at det os, der bare ikke har forstået reglerne/ traditionen, når vi nu netop har fået et direkte afslag på at føre valgkamp dernede, det synes jeg ikke er en så formildende omstændighed som Christian Thyrrestrup gør det til.

Når dette er sagt og Thyrrestrups fejlinformation korrigeret, så er det selvklart, at vi er interesseret, at der kommer en drøftelse med både ASB Studenterforum, den tekniske afdeling på ASB og de andre opstillede lister, så denne beklagelige situation kan undgås i fremtiden. Vi tror ikke så meget det er et udslag af ond vilje fra ASB Studenterforums side som det skyldes, at Teknisk afdeling på ASB endnu ikke har forstået hvad det vil sige i forhold til demokratisk respekt at være en del af Aarhus Universitet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.