Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Valgets resultat

Stemmerne til de forskellige valg er nu talt op og resultatet må set fra Konservative Studenters side siges at være blandet. På den positive side tæller det, at Konservative Studenters egen liste er gået væsentlig frem i stemmetal siden sidste år. Vores egen liste fik således 175 stemmer og det er en fremgang på næsten 20 %, og det er vi meget glade for i Konservative Studenter. Samtidig har vi i denne valgkamp været meget synlige, hvilket afspejler sig i, at vores hjemmeside har haft langt flere hits i år end de to sidste valg lagt sammen. I forbindelse med valgkampen skal der lyde en stor tak til de aktive og til kandidaterne og et særligt tillykke til Nicolaj Bang, Mia Skovsgaard Egander, Emil Melchior og Andreas Engel Krag for deres flotte valg.

Valgforbundet for Studenterdemokrati tabte – men fik ret!

Vi indgik i år i et valgforbund med Liberale Studerende, Seriøse Jurister og Frit Forum med det formål at erobre en af pladserne fra Studenterrådet. Det krævede 1/3 af stemmerne. Desværre blev det ikke opnået, da listerne til sammen kun opnåede ca. 29 % af de afgivne stemmer. Den intensive valgkamp har ført til en mobilisering af Studenterrådets aktivister. Det har desværre  været svært at hamle op med for de små politiske lister. På den anden side betyder denne valgkamp, at stemmeprocenten er steget til over 20 %, hvilket er en meget stor sejr for studenterdemokratiet og også et bevis for, at vores valgforbund har ramt rigtig i kritikken af Studenterrådet. Det er netop fordi, der ikke har været reel konkurrence og debat i mange år, at vælgerne er blevet passive. Vi håber, at Studenterrådet derfor vil gå i dialog med de politiske lister om oprettelse af et Studenterparlament, således at interessen for studenterpolitikken kan fastholdes.

Den procentuelle tilbagegang

Konservative Studenters liste på Jura, Konservative Jurister, gik samtidig voldsomt tilbage til bestyrelsesvalget og havnede på et historisk ringe valgresultat med kun 68 stemmer. Denne tilbagegang har betydet, at vores forening samlet set er gået tilbage fra sidste års resultat. Den høje valgdeltagelse har samtidig betydet, at foreningen procentuelt er gået ret meget tilbage og kun har fået 4 % af stemmerne.

Mens valgdeltagelsen er steget er det altså ikke samlet set lykkes Konservative Studenter at følge denne udvikling. Dette har tre grunde. For det første juristernes utilfredsstillende resultat. For det andet identifikationen med Det Konservative Folkeparti, hvis brand er på et historisk lavpunkt, og sidst men ikke mindst at vi er blevet klemt af de større foreningers valgmaskineri. Her skal særligt fremhæves situationen på ASB, hvor ASB Studenterforum/Studenterlauget havde sat alle sejl ind og ført en særdeles aktiv valgkamp, samtidig med at de andre lister af den stedlige tekniske forvaltning blev holdt ude af ræset på ASB. Om dette skal have konsekvenser er noget, vi nu vil overveje sammen med resten af valgforbundet. Men udover sådanne åbenlyse urimeligheder har det også spillet ind, at vi for at sige det på godt dansk har været outgunned og outmanned af både Studenterrådet og vores forbundsfæller i Frit Forum.

De lokale valg

Foreningens vigtigste lokale valg på jura. Her må vi desværre sige, at vi har lidt nederlag. Mod forventning lykkedes det os ikke, at få valgt formand Emil Melchior Mikkelsen ind i Akademisk råd og det lykkedes også kun Konservative Jurister at vinde en enkelt plads i studienævnet. til begge valg fik vi gennem KJ ca. 30 % af stemmerne. Værst gik det måske til Jurråds valget, hvor KJ fik 40 stemmer og kun et enkelt mandat.

Vores liste på økonomi klarede sig heller ikke så godt som forventet. Til akademisk råd fik vi et flot valg med 14 % af stemmerne, men da der kun er et mandat på valg, var dette jo desværre ikke nok. Til studienævnet lykkedes indsatsen ikke. Med kun 8 % af stemmerne var vi ikke tæt på et erobre en af de fire pladser.

På statskundskab gik det bedre end forventet. Vi vidste fra begyndelsen, at vi ikke kunne vinde en plads, men med 10 % af stemmerne til akademisk råd og 6 % til studienævn har vi her lagt en god bund til fremtidige sejre. Det samme gør sig gældende til akademisk råd på humaniora, hvor vi meget mod forventning opnåede hele 6 % af stemmerne.

Ærgerligt men ikke uventet mistede vi på teologi den plads i studienævnet som vores medlem Eva Elisabeth Nielsen havde gennem teologisk liste, da det lykkedes udfordrerlisten på yderste margen at erobre 2 mandater.

Samlet set er billedet ved de lokale valg blandet. Vi har stillet op på nye fronter og der lover fremtiden store sejre, men til gengæld er nogle af de gamle fronter begyndt at vige. Disse valg bekræfter det overordnede billede af et valgresultat som vi bedst kan beskrives som blandet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.