Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skal jeg hjælpe dig med at stemme? – På mig…

Så er universitetsvalget så småt gået i gang. Valg og demokrati. Det er jo sådan noget med, at man stemmer i hemmelighed ikke og at der ikke bliver ført valgkamp ved stemmestederne ikke? Nej ikke på AU. For her betyder det elektroniske valg, at Studenterrådet er blevet fristet til at oprette valgsteder, hvor de ”hjælper” folk med at stemme.

Forleden var jeg til en debat, hvor Studenterrådet forsøgte at forklare de måbende tilhørere, at deres ”fællessråd” er ligeså godt som et parlament, selvom der ikke er noget valg til det. JA det er op ad bakke med at forklare den slags folk om studenterdemokrati. Til stede var også professor i statskundskab og demokratiekspert Jørgen Elklit. Gad vide hvad han tænkte?

I morgen opretter f.eks. studenterrådet på historie en ”valgcafé” for at hjælpe folk til at stemme.

”Ved du ikke helt, hvad Universitetsvalget egentlig går ud på? Vil du høre mere om, hvad Historisk Fagudvalg er for noget og hvad vi går og laver? Vil du gerne have en kop gratis kaffe og en lækker lille småkage?”

Det lyder meget hyggeligt og jeg skule måske kigge forbi om ikke andet for kagen og kaffens skyld. Men ærligt talt. På trods af hyggen. Det korte af det lange er at til det her arrangement kommer Studenterrådet og kun Studenterrådets studenterpolitikere, arrangementet er lavet af Studenterrådet og udover kage og oplæg fra Studenterrådet, hvor man under objektivitetens slør vil kapre de studerendes sjæle, så har de også sørget for computere, så folk lige kan stemme mens Studenterrådets lektie er frisk ihu. Stemmested og propagandacentral i et. Er det bare mig, der har fået det hele galt i halsen.

Nej for dette er desværre noget vi alt for mange gange har set. For et par år siden, da Studenterlauget og Studenterrådet gik sammen ved fusionen arrangerede de på ASB et kæmpecirkus, hvor man på samme måde kombinerede valgsted med propagandacentral. Dengang resulterede det selvfølgelig til en storsejr til Studenterrådet og vi må desværre sande, at det asymmetriske forhold mellem listerne er en af de væsentligste årsager til den parlamentariske situation på AU.

En ting er sikkert. I slutfasen sætter Konservative Studenter tempoet op, jeg skal til en valgdebat ( der naturligvis ikke er arrangeret af Studenterrådet) og vi regner med at få hevet de sidste stemmer hjem, der skal sikre sejr til Konservative Studenter og vores tværpolitiske valgforbund for Studenterdemokrati.

Husk at sprede ordet om os og få alle dine borgerlige venner til at gå på www.au.dk/valg og give KS deres stemme.

1 comment to Skal jeg hjælpe dig med at stemme? – På mig…

  • Om valg til FR – se resten på http://www.sr.au.dk/web/index.php?option=com_content&task=view&id=414&Itemid=191

    Valg til Fællesrådet
    § 30
    Der udskrives valg til Fællesrådet i de enkelte valgkredse 1. februar til seneste afholdelse inden en uge før det konstituerende fællesrådsmøde i marts måned. Antallet af mandater til rådighed for hver valgkreds er fastsat i henhold til § 29 og indføres i Appendiks A uden anvendelse af proceduren om statutændringer jf. §106, stk.5.

    Stk.2
    Valgret til Fællesrådet har enhver studerende, der er optaget på Universitets årsliste.

    Stk.3
    Valgretten kan kun udøves indenfor den valgkreds, hvorunder den studerendes fag hører.

    Stk.4
    Valgbar til Fællesrådet er enhver, som har valgret jf. stk. 2, og man er alene valgbar i sin egen valgkreds jf. stk. 3

    Stk.5
    I valgkredse med Fagråd fastsætter de datoen for valgets afholdelse og offentliggør tidspunktet på fagområdet senest 5 uger forinden, mens valget udskrives af Valgkommissionen i valgkredse uden et Fagråd.

    Stk.6
    Ét fællesrådsmedlem kan bære ét mandat, men Fællesrådet kan i særlige tilfælde give samtykke til, med almindeligt flertal, at et medlem kan bære to mandater.

    Stk.7
    I valgkredse med fagråd skal valget afholdes på én af følgende måder:

    A) Fredsvalg:
    Det lokale fagråd vælger valgkredsens stemmebærere til Fællesrådet for det kommende Rådsår. Det lokale fagråd bestemmer selv valgprocedure indenfor rammerne af nærværende statut.

    B) Kampvalg:
    Der afholdes valg efter metoden beskrevet i §§ 22 og 24-26, samt bestemmelserne i §§ 28 og 29.

    Der skal afholdes kampvalg i en valgkreds såfremt én af følgende betingelser er opfyldt:
    1. at mindst 20% eller 100 personer af de stemmeberettigede kræver det med underskriftsindsamling.
    2. at et almindeligt flertal i det lokale fagråd beslutter det.

    Stk.8
    Anmodning om afholdelse af kampvalg skal være valgkommissionen i hænde senest 1 måned inden valget.

    Stk.9
    Efter endt valg opstilles listens kandidater på en resultatliste efter stemmetal og efter metoden beskrevet i § 22, stk. 9 under anvendelse af valgmetode 1 jf. Appendiks B.

    Personen, der nu står øverst tildeles nu listens 1. mandat. Har listen flere mandater tildeles den næstøverste person på listen næste mandat. Således fortsættes, indtil listens mandater er fordelt. Den første person, som ikke får tildelt mandater, vælges som første suppleant – osv.

    § 31
    I valgkredse uden fagråd skal der afholdes kampvalg efter nærmere regler fastsat af Valgkommissionen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.