Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Så kom der nyt overhoved på universitetsområdet

Så kom der en regeringsrokade og denne gang røg Sander af posten. Det betyder, at der nu er et nyt overhoved på universitetsområdet – og hvad syntes vi så om det?

Tre ting kan konstateres. 1. Den nye minister er ikke et folketingsmedlem. 2. Den nye minister er erhvervskvinde. 3. Den nye minister repræsenterer de konservative.

Det første vil jeg ikke kommentere på, udover at der er en række fordele ved ikke altid at vælge ministrer bland de folkevalgte. Med hensyn til 3. er dette umiddelbart en god ting i og med at dette muligvis vil øge KS’ indflydelse og idet at en konservativt betonet politik på området klart er at foretrække. Begge dele skal dog tages med det forbehold, at den nye minister er fuldstændig ukendt i konservative kredse.

Umiddelbart er der ikke noget der tyder på, at hun vil have en konservativ tilgang til det akademiske miljø, forskning og udvikling i det hele taget. Mest sandsynligt er det nok, at fokus fortsat vil være på at drive flest mulige unge mennesker gennem pølsefabrikken og så håbe på at dette sikrer Danmarks fremtid!  Der bliver næppe gjort op med ideen om at jo flere der kan skilte med en kandidattitel jo bedre er det. Der bliver næppe skiftet fokus kvantitet til kvalitet.  At der er tale om en erhvervskvinde er på en gang spændende og uhyggeligt. Håbet er, at erhvervslivet kan blive inddrages aktivt og kreativt i uddannelse og udvikling. Faren er, at politikken stadig vil benyttet “pølsefabriks-strategien” og at de rigtige akademiske områder vil blive svigtet – igen…  Yderligere er det lidt skræmmende, at den nye ministers erhvervserfaring kommer fra forlystelsesparker og legoklodser… Omvendt er hun formand for Den Jyske Opera og har haft flere stillinger i museumsverdenen – Hvilket vel antyder en hvis kulturel tyngde?

Sikkert er det, at Konservative Studenter byder den nye minister velkommen og ser frem til et godt samarbejde.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.