Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Børnepasning på campus – En historie om hvordan man fører studenterpolitik…

I den seneste tid har jeg navnlig behandlet de problemer, vi har oplevet med studenterdemokratiet på universitetet. Det har jeg gjort fordi det er alvorligt og fordi det har været nødvendig for mig som tilhænger af studenterdemokratiet at gøre opmærksom på det. Jeg har ikke gjort det for at hænge Studenterrådet ud. Mange af deres aktive gør især lokalt ude i fagrådene et godt stykke arbejde og vi har endda selv medlemmer, der har engageret sig lokalt. Men det ændrer alt sammen ikke ved, at systemet er råddent og det vil vi have lave om. Ja det er faktisk hele grunden til at vi er gået sammen med Frit Forum og de liberale. Fordi vi kun sammen er stærke nok til at stille os bag de nødvendige reformer som Studenterrådet, desværre har modarbejdet.

Det hele er dog også meget ærgerligt. For selvom studenterparlamentet er en mærkesag, så har vi jo andre mærkesager. Og i de følgende dage vil jeg koncentrere mig om dem.

En mærkesag, som jeg længe har interesseret sig for, og som måske er foreningens ældste mærkesag, er forbedringen af forholdene for studerende med børn på AU. Det er jo åbenlyst et misforhold mellem det, at man på den ene side gerne ser, at studerende allerede i studietiden stifter familie og så det, at dette på mange måder er vanskeligt. Særligt børnepasningen har vist sig at vær et problem. Pasningsordningerne i Århus er på mange måder ufleksible, de egner sig bedst til folk, der har et stort behov for børnepasning dvs. familier, hvor begge forældre har fuldtidsarbejde. Selv med den modulordning som blev gennemført med borgerlige stemmer og som skulle give større fleksibilitet, må man som studerende erkende, at denne fleksibilitet ikke er opnået. Derfor har vi igennem flere år arbejdet på at skabe en ordning, der tager hånd om de studerendes problemer.

Her skal der lige nævnes et par ord om hvordan vi mener, man bedst driver studenterpolitik, ja politik i det hele taget.

Vi hører ofte fra Studenterrådet, at de politiske lister er usynlige mellem valgene og at kun Studenterrådet taler de studerendes sag. Jeg vil godt her igen rose det arbejde, som gøres ude i fagrådene, men også bemærke, at det jo netop er dem, der er synlige og ikke Studenterrådet som sådan. Jeg tror at alle listerne på AU, fra os til Studenterrådet har et problem med synlighed. Ja jeg tror studenterpolitik i det hele taget er en overset affære. Nogle mener, at man skal skabe resultater gennem aktivisme. Dette var f.eks. det venstreorienterede studenterpolitiske Humboldt-initiativs holdning, da de i 2005 besatte Institut for filosofi og idehistorie, og i dag er det vist også Studenterrådets holdning, idet man har forsøgt at få indflydelse på den faglige udviklingsproces ved demonstrationer. Resultaterne er få. I KS arbejder vi på en lidt mere ”kedelig” måde. Vi bedriver politik. Vi netværker, vi laver lobbyarbejde, vi arbejder gennem vores kontakter, som strækker sig over forskere og meningsdannere, til politikere i byrådet, regionen, folketinget ja sågar den nuværende konservative forskningsminister. Vi råber ikke, vi taler. Vi besætter ikke, vi besøger de rette folk. Det er uheroisk. Det stjæler ikke overskrifter. Prisen er usynlighed. Men resultaterne er nogle gange, når det lykkes for os til at tage at føle på.

Børnepasningssagen er en af disse tilfælde. Først lykkedes det os at gøre vores politik til den konservative byrådsgruppes i Århus Byråd. På den måde blev der foreslået et særligt studenter-modul i modulpasningsordningen. Siden har vi gennem vores kontakter til forskningsministeren også fået det gjort til ministeriel politik. Det er nu faktisk muligt at lave en børnepasning på universitetet, fordi ministeren har givet mulighed for nebengeschæfter. Det er et stort skridt på vejen. Nej vi er ikke ved vejs ende endnu. Problemet er ikke løst, men med din stemme kæmper vi videre for en socialt ansvarlig, familieorienteret politik, der giver plads til at forene det familieliv og det studieliv, der må være fremtidens byggesten. Du kan læse mere om vores konkrete forslag her: http://www.konservativestudenter.dk/2010/bornepasning/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.