Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

At lave alliancer for demokratiets skyld

Demokratiet er en svær leg. I År forsøger vi nu igen at lege det på Universitetet. Men der er noget der ikke stemmer. Som altid er systemet tynget af det mastodontiske Studenterråd, der helt dominerer Studenterpolitikken på AU. I de seneste år har de dog oplevet, at deres stilling er blevet stadig mindre ubestridelig. I Konservative Studenter er vi i år indgået i et valgforbund med Frit Forum og De Liberale for at fravriste Studenterrådet dette monopol på studenterpolitik. Der er tale om et valgstrategisk samarbejde som ikke sker på baggrund af stor enighed, men på trods af stor uenighed partierne imellem. Det er en ærlig sag, for sådan hænger det sammen. Studenterrådets aktivister vil uden tvivl fremstille det som ren og skær opportunisme, men forholdet er faktisk det modsatte.

At gå i valgforbund med lister, vi er politisk uenige med er et offer, vi bringer, fordi vi tror på studenterdemokratiet og kan se, hvordan det vrider sig under Studenterrådets dominans.  Det politiske valgforbund, som vi er indgået i, har en fælles mærkesag: At indføre et studenterparlement på universitetet, der skal skabe klare demokratiske linjer for de studerende. Valgforbundet har allerede givet anledning til kritik fra garvede studenterrådsaktivister.

I studenterpolitiske debatter har de tilkendegivet, at de kun nødigt stiller op, hvis ikke de får en repræsentant for ALLE deres mange lister. Studenterrådet har nemlig ikke bare en liste. De har for at stemmemaksimere lavet en række lokale lister, hvis stemmer derpå kanaliseres op til Studenterrådets spidskandidater. Sådan har de kørt i mange år og kritikken heraf, som i sin tid især blev rejst af KS, Frit Forum og De Liberale har de afvist. Nu forsøger de at ligne det nye tværpolitiske valgforbund med deres edderkoppespind af lokale smålister. Men en alliance lavet med henblik på at undergrave et udemokratisk system kan kun ved sofisme gøres lig selve det system, som der skal gøres op med. Det tror vi godt Studenterrådet kan se og vi forstår deres bevægegrunde for at benægte det. I det lange løb skal vi nok tilgive dem, men indtil videre kan vi næppe gøre andet end at stemple dem som manipulatorer.

Vi tror på, at vi i år har chancen for at skabe den afgørende ændring i det studenterpolitiske miljø, der kan give en helt ny parlamentarisk situation. Vi samarbejder med de, der kæmper for den samme demokratiske sag som os og vi håber at også Studenterrådet på længere sigt vil sætte sig udover snævre partiinteresser og arbejde for at styrke demokratiet på universitetet. Indtil videre må vi dog kæmpe og vi håber at alle borgerligt sindede studerende vil støtte os i den kamp og sætte kryds ved en af Konservative Studenters kandidater ved valgene 22-25. november

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.