Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Victory will not look like the ones our fathers and grand-fathers achieved

bush-april14-1.jpgSådan sagde Præsident Bush kl. 02.16 i nat, i en “adress to the nation” om Amerikas ny strategi i Irak, der bl.a. indebærer, at de over 132.000 soldater skal forøges med 20.000 ekstra. Det er mange – har vi overhoved over 20.000 soldater i det danske forsvar?Den ny kurs er ikke helt den samme som Irak-studiegruppen var fremme med, men indeholder en del fornuftige elementer og det har jo heller ikke været meningen, at studiegruppens holdninger skulle være amerikansk politik.

Det Hvide Hus inddeler strategien i 6 hovedpunkter:

  1. Let the Iraqis lead;
  2. Help Iraqis protect the population;
  3. Isolate extremists;
  4. Create space for political progress;
  5. Diversify political and economic efforts; and
  6. Situate the strategy in a regional approach.

At den amerikanske, engelske, danske osv. tilstedeværelse muligvis er en del af problemet i Irak er givet vis rigtigt. Men uden koalitionens tilstedeværelse ville anarkiet uden tvivl herske. Og her tænker jeg ikke på anarki, som “anarki på den fede måde” (læs: som Nozick ville have det), men på voldsanarki.

“Let the Iraqis lead” er det mest fornuftige element i planen efter min mening. Irakerne – høj som lav – skal have ansvaret for deres egne hverdag, så de selv kan skabe rammerne for det samfund, som de måtte ønske. Selvfølgelig indenfor demokratiets rammer.

I øjeblikket er det meget svært for tidligere medlemmer af det socialistiske og sekulære Bath-parti, at få arbejde i administrationen. Hvis anti-Bath lovene virkelig bliver lempet, vil det give Irakerne en mulighed for at få flere erfarende folk med på vognen – og det har landet brug for.

Men er det too little, too late? Det vil tiden vise.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.