Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Tog Århus-København for kun 150 kr!

En enkeltbillet med DSB fra Århus til København koster i omegnen af 300 kr. Med WildCard bliver prisen selvfølgeligt lidt lavere, men alt i alt er der tale om en forholdsvist høj pris.

Arriva har regnet på tallene og oplyser, at Arriva ville kunne levere samme produkt for kun 150 hver vej. Og det er vel og mærket uden WildCard eller andre rabatter til passagerer – og uden nogen form for subsidier fra staten!

Som det er i dag, har DSB monopol på rejser over Storebælt – og man indkasserer på den konto 4 milliarder (!) kroner i subsidier.

Kapitalisme er en god ting, fordi den tvinger virksomheder til at tænke nyt og til at omkostningsminimere – eller med andre ord tænke rationelt. At have et statsejet togselskab, der samtidig modtager store checks fra staten for at køre tog til overpris er under al kritik. Det er på tide at enten DSB kigger nærmere på sine omkostninger og for bragt disse ned på et rationelt niveau – eller at man sætter togruten Århus-København (eller rettere: Ålborg-Københavns Lufthavn) i åbent udbud.

Det vil gavne os alle.

4 comments to Tog Århus-København for kun 150 kr!

 • Kasper Giødesen

  Det kan godt være at turen fra Ålborg til København virker dyr i forhold til den pris Arriva tilbyder, men til gengæld har DSB mange andre togstrækninger som ikke kan give det store overskud. Da DSB er forpligtede til at have afgange på disse strækninger, kan det da kun være retfærdigt at man betaler en anelse mere for de mest benyttede strækninger, så den samlede togdrift i Danmark fortsat kan “køre på skinder”. Desuden kan man med en anelse planlægning få rejsen til priser der næsten tangerer Arrivas tilbud.

  Kasper Giødesen

 • Susanne

  Hej med jer.
  Synes bare lige, at I skulle rette jeres skriverier, inden I offentliggør dem.

  Vel og mærket = vel at mærke
  Prisen bliver ikke selvfølgeligt lavere, men selvfølgelig lavere..
  Prisen bliver heller ikke forholdsvist høj, men forholdsvis høj…

  Toget kører heller ikke på skinder, men på skinner.

  Venlig hilsen
  Susanne.

 • Linda

  Hej Susanne!

  Jeg synes, du er lidt hård i den kritik af det, Kasper skriver vedr. rejse til København.

  Har du tænkt på, at han måske er ordblind og, at det har været svært for ham, at skrive alt det.

  Tænk dig lidt om før du kritiserer andre. Vi skal alle kunne give vores mening til kende uden at skulle frygte for at blive kritiseret for det mindste.

  Jeg mener, det er fantastisk flot klaret, at han har skrevet så meget.

  Godt og modigt gjort, Kasper!

  Med venlig hilsen
  Linda

 • Kasper er på ingen måde ordblind. Han har blot lavet en simpel stavefejl. Jeg vil i øvrigt påpege at at det er et indlæg fra 2006 – helt ærligt, det er ikke ligefrem aktuelt at kommentere på

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.