Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

SU’en er klam

Statens Uddannelsesstøtte – SU’en – blev i sin tid skabt for at hjælpe dårligtstillede enkers børn med deres uddannelse. Sådan er det jo ikke mere. Nu er SU’en reelt blevet til en overførelsesindkomst der for mange studerendes vedkommen helt har erstattet et arbejde under studierne.

Men overfor folkepensionen, sygesikringen, kontakthjælp og bistandshjælpen er SU’en altså den mest klamme.

Det er ulækkert at tænke på, at de fattigste i samfundet skal hjælpe med at støtte “de riges” børn på Universiteterne og endda også i gymnasierne. Hele ideen med at omfordele fra “de fattige” til “de rige” (populært kaldt en omvendt Robin Hood) er vammel og frastødende og bærer tydeligt præg af akademisk socialdemokratisme af værste skuffe.

Studerende er ikke en svag samfundsgruppe. Uddannelsen er en investering i fremtiden for den enkelte – en investering som alle kandidater kan betale tilbage. Det er frastødende at tænke på, at man fra skiftende regeringers side har valgt at sætte studerende i samme bås som pensionister og bistandsklienter – en bås med betegnelsen “svag” ovenover.

SU’en skal afskaffes – og det kan ikke gå for hurtigt. Det skylder vi samfundets svage skatteydere, det skylder vi os selv og det skylder vi de kommende generationer.

1 comment to SU’en er klam

  • Asbjørn K. Schou

    Dette er fuldstændigt rigtigt!
    Socialdemokraterne har igennem snart 70 år fortalt befolkningen, at SU’en hjælper “de svage studenter”… dette er jo en løgn.

    Faktum er klart: Alle mennesker betaler til SU’ens opretholdelse – også dem på f.eks. kontakthjælp… mennesker der nok er mere “svage” end studenter.

    SU’en bør ophøre. Alt andet er umoralsk.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.