Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Studenterrådets talmagi

Vores konkurrent Studenterrådet mener ikke, at Danmark behandler sine udlandske studerende pænt og opfordre til lovbrud og diskrimination. Sådan fremgår det ihvertfald af en artikel i Politiken den 29/8.

Artiklen viser med al tydelighed, at agurketiden endnu ikke er ovre. For ligeså uforholdsmæssigt stor som den var, ligeså fejlagtig var den.

Det helt grundlæggende problem er, at artiklen ikke er objektiv. Den eneste kilde til historien er en “rapport” fra vores studenterpolitiske konkurrent her i Århus; en konkurrent, hvis motiver og politiske linje gentagende gange har vist sig ikke at stemme helt overens med den siddene regerings.

Vi spørger os selv hvorfor, sagens øvrige parter ikke er blevet hørt. Hvorfor er der ikke udtalelser fra ministerier eller universiteter? Det er hverken klogt eller kønt, at tage et komplet politisk udsagn til indtægt for den højeste sandhed.

TalmagiDen rapport, der danner grundlag for artiklen, bør ligeledes kommenteres. Tager man sig den (korte) tid, det tager at læse den igennem, vil man se, at den er – hvis ikke uredelig ? – så i hvert fald groft vildledende: Den bygger på en simpel spørgerunde blandt kun 32 studerende ved Aarhus Universitet, der i øvrigt har vel over 500 udenlandske studerende. Alligevel står man ikke tilbage for at anvende procentsatser, f.eks. “40 % mener”, for at illustrerer sine pointer og selvfølgelig give læseren et indtryk af, at langt flere er blevet adspurgt, end hvad tilfældet reelt er. Var der nogen der sagde bias? Rapporten er ganske enkelt useriøs og uambitiøs.

Når man herefter betragter artiklens åbenlyse fejl, står den alene tilbage med en enkelt løs p†stand: At Danmark behandler sine udlandske studerende alt for dårligt.

Det passer selvfølgelig ikke. Vi behandler vores udenlandske studerende akkurat, som de har krav på i henhold til den danske udlændingelovgivning. Alt andet ville være diskrimination.

Så selvom man med en vis berettigelse kan sige, at den danske udlændigelovgivning tit forekommer unødigt hjerteløs, er dette ikke det samme som at sige, at vi behandler vores udenlandske medstudernede dårligt.

Vi skammer os ikke over, at myndighederne overholder lovgivningen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.