Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Holdning: Velfærdsudspillet

Regeringens velfærdsudspil er slet ikke godt nok. Der skal gøres meget mere for at sikre fremtidens vefærd – SU’en bør erstattes af statsstudielån, efterlønnen skal væk og overførelsesindkomsterne skal saneres.

Derfor: Samarbejd med De Radikale – ikke Dansk Folkeparti!

Præmisserne
Hvorfor egentlig velfærdsreformer? Kig hed:

  • Folk lever længere
    Løsning: det kan man ikke gøre noget ved (heldigvis!)
  • Folk vil pensioneres hurtigere
    Løsning: sæt pensionsalderen op & fjern efterlønnen
  • Folk kommer senere ud på arbejdsmarkedet
    Løsning: Beløn folk der starter hurtigt og bliver hurtigt færdig

Jamen vi lever jo i et rigt samfund!
Ja, sådan noget hører man ofte fra ignorenter på gaden. Og dem er jeg blevet træt af at høre på.

Af grunde jeg ikke kender til, kan mennesker der siger sådanne ting tydeligvis ikke fatte, at den velfærd vi har i dag, ikke også er der om 10 år. Det er den altså ikke!

Den store efterkrigsgeneration går på pension indenfor de næste 10-15 år. Samtidig kommer uge først ud på arbejdsmarkedet ved 27-års alderen. Og derudover er der ikke nok indvandre på arbejdsmarkedet.

Forstår du?: Der er ikke nok skattekroner til at betale for folkepensionen! Ikke, hvis vi også skal have et konstant moderne sundhedssystem, gode vejforhold osv. osv.

Derfor er reformerne nødvendige.

Fornuftigt SU’forslag
Regeringens SU’forslag er ikke en bjørnetjeneste for de studerende, som (det røde) Danmarks Studerendes Fællesråd har påstået.

Det er fornuftigt, at man vil belønne folk der starter tidligt med en højere SU end dem der begynder mere end 2 år efter gymnasiet – især når man tænker på, at der er lavet en sikkerhedsventil, så folk med erfaring på arbejdsmarkedet ikke “straffes”.

Det er også fornuftigt at man vil belønne folk for at blive færdig i rette tid. Alt andet er jo også ulogisk.

Hvad blev der af velfærdskommissionens forslag?
Velfærdskommissionen havde forslået, at man ikke kunne få SU på kandidatdelen. Istedet skulle man kunne taget et billigt lån, som blev eftergivet af staten, hvis man blev i Danmark i en årrække efter man blev færdig.

Der var således også tale om en fastholdelsespolitik, således at folk ikke bare tager “en gratis uddannelse” i Danmark og derefter flytter til udlandet.

Desuden viser ALLE undersøgelser, at så snart man er kommet på en kandidatuddannelse, er der ikke længere nogen sociale skævheder.

Konservative Studenter så gerne, at dette forslag blev gennemført i sin helhed.

Misforstået efterløn
Efterlønnen blev ikke skabt for at hjælpe folk der har haft et hårdt arbejde. Den blev derimod skabt for at få ældre væk fra arbejdsmarkedet og få unge ind – i 1970’erne.

Efterlønnen skal fjernes. Basta.

Den er helt absurd.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.