Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Konservatisme og radikalisme

Dele af de borgerlige Danmark diskuterer. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Men når debatten går på konservatisme kontra liberalisme, er det værd at stikke en finger i jorden og lytte lidt efter. Samtale fremmer jo forståelsen.

Generelt har der været tale om en debat på værdier og ikke så meget definitioner. Selvom dette har medført en vis forvirring omkring dels de præsmisser man skal anse for givne, dels hvilke principper der skal skabe rammerne for debatten, har debatten været livlig og sund.

Af særlig kvalitet i debatten er den ideologiske battle imellem Christopher Arzrouni (liberal) og Kasper Støvring (konservativ), der findes som podcast, ligesom Kasper Støvrings non sequiturPunditokraterne har affødt en underholdende debat.

Men at sætte “konservatismen” op overfor “liberalismen” er på grund af definitionen af “liberalismen” ikke det nemmeste der kan gøres. For hvad er liberalismen egentlig? – ja, det samme kan vel siges om konservatismen. Man bør med fordel definere en hvilken som helst ideologi o.l., ud fra begrebet “radikalisme”.

Blandt de radikale ideologier er netop liberalismen, socialismen og mellemtingene. Heroverfor er konservatismen.

I et indlæggende indlæg under overskriften Konservaitive Meritter fortæller Jørgen Møller om koservatismens nok største force: “advarslen imod det radikale program”. Eller med andre, hvad man kan kalde en livsopfattelse og arbejdsproces, der fokusere på rationelle og pragmatiske løsningsmodeller, samt modstanden mod enhver form for ideologiske projekter.

Artiklen er kan med fordel læses.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.