Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Efter valget – tanker og kommentarer

November er i min verden kendt for to ting: Eksamenslæsning og universitetsvalg. Eksamenslæsningen er svær at komme udenom, hvis man vil videre på sit studium – men det samme gør sig jo egentlig også gældende, når det kommer til valget af de studerende, der skal repræsenterer os andre i Aarhus Universitets bestyrelse, akademiske råd og studienævn.

Jeg selv havde æren af at være Konservative Studenters spidskandidat til universitetsbestyrelsen, såvel som KS’s underforening Konservative Juristers spidskandidat til juras studienævn. Det var (selvfølgelig) kun den sidstnævnte plads, hvortil jeg opnåede valg.

vote.jpgFor jo: Det er (eller måske rettere: har været) nærmest en selvfølge, at Konservative Studenter “taber” valget til Universitetsbestyrelsen. Akkurat som det er en selvfølge, at Liberale Studenter og Socialdemokraterne i Frit Forum lige ledes taber.

Studenterrådet – der er den største af de fire studenterorganisationer vi nu engang har i Århus – har en stor organisation og et valgkampsbudget, der i begge tilfælde får os andre foreninger til at blegne. Men dermed skal også siges, at jeg egentlig har det ganske fint hermed.

I Konservative Studenter er vi ikke bange for en udfordring. For det er en udfordring for en borgerlig studenterforening at vinde en bestyrelsespost. Udfordringen tager vi også op næste år.

For det er vigtigt, at man som studerende har et alternativ til “monopolet”, som jeg selv plejer at kalde Studenterrådet. At vi i dag har hele tre alternativer (os, de liberale og socialdemokraterne) giver et frist pust over universitetet og en sejr for meningernes mangfoldighed.

Frit Forum opnåede næsten 15 procent af de afgivne stemmer. Det synes jeg de skal være stolte af – jeg er i hvert fald stolt på deres vegne. Hvis Studenterrådet ikke passer på, ryger en af “deres” bestyrelsesposter om ikke alt for mange år.

Men Frit Forum skal også passe på. I øjeblikket er Frit Forum den eneste socialistiske liste på Aarhus Universitet. Studenterrådet er tværpolitisk. Liberale og os selv er borgerlige. Jeg er overbevist om, at Frit Forum har lukreret på netop at være socialistiske. Hvis jeg var mere socialist en socialdemokraterne i Frit Forum ville jeg da lave min egen socialistiske liste – stemmerne er jo nærmest garanteret. Aarhus Universitet er jo – de gule mursten til trods – et rødt universitet.

Studenterrådet skal også passe på. Men i modsætning til os andre skal de passe på sig selv. I øjeblikket nærmer de sig en korsvej: Skal man fortsætte med at være “tværpolitiske” eller er der et ønske blandt de studerende (dem der stemte på Konservative Studenter, Liberale Studerende og Frit Forum) om mere kontant og markant studenterpolitik?

Studenterrådets valgkampsindlæg var igen i år en meget tynd kop te. En af deres fire mærkesager var “brugbar viden”… Mine Damer og Herre: Det sælger altså ikke billetter at have en mærkesag, som man ikke engang selv kan forklare indholdet af. Profilerer Studenterrådet sig med mere markante politiske holdninger risikerer de, at os fra de andre foreninger og de studerende i øvrigt vil opdage, at Studenterrådet ikke længere er “tværpolitisk”. At dette ville være en fordel for dem selv (og os!) er jeg ikke en dag i tvivl om. Men om de selv er villige til at droppe deres så prisværdige gyldne middelvej finder jeg tvivlsomt.

Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at se, hvad der sker de næste par år.

Herfra skal til sidst lyde et tak til alle der stemte på Konservative Studenter. Vi er taknemmelige. Det er dejligt at se, at der stadig er behov for et konservativt alternativ i den århusianske studenterpolitik.

– Nikolaj
Formand & spidskandidat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.