Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Hvem bliver Danmarks første kvindelige statsminister?

Sådan lyder overskriften på Det Radikale Venstres hjemmeside – og det er et godt spørgsmål.

For bliver det virkelig Marianne Jelved eller Helle Torning-Schmidt – eller fortsætter vi “blot” med “herrestyret” lidt endnu?

Først og fremmest tror jeg ikke på, at De Radikale kan få skabt sig selv et flertal omkring Jelved efter næste valg. Så skal der ihvertfald ske et skred i vælgerdemografien af historiske dimensioner. Dernæst bliver det heller ikke Torning-Schmidt – dertil er hun stadig alt, alt for uerfaren, for slet ikke at tale om, at hun ikke vil kunne få et flertal.

Så vi fortsætter selvfølgelig med de nuværende regeringspartier. Men er det ikke også okay?

Efter min mening: Jo!

Men når det er sagt, skal jeg da også gerne indrømme, at jeg – helt personligt – gerne så et kursskifte på en række centrale områder; områder, som jeg med sikkerhed ved er Dansk Folkepartis hovedfokusområder.

Men hvem bliver egentlig så den første kvindelige statsminister?

Om nogle år vil der skulle ske et partilederskifte i både Konservative og Venstre. Det kunne jo være at Konservative f.eks. valgte Connie Hedegaard og Venstre valgte… tja… Jeg ved egentlig ikke hvem af Venstres kvindelige politikere, jeg kunne forestiller mig som statsminister. Men når det kommer til formandskandidater – og dermed også statsministerkandidater – er intet sikkert. Dertil er der for mange faktorer der spiller ind: Politisk linie; alliancer; ens historie og så selvfølgelig den almindelige opbakning i gruppen, partiet og fra pressen.

Vi har jo alle set i Socialdemokratiet set, at selvom man vælger en karismatisk formand i en kvindeskikkelse, vil det have katastrofale følger, hvis man ikke har sit bagland med sig – for da slet ikke at glemme ens egen pressetjeneste.

Hvad end fremtiden vil vise, vil jeg altid være af den overbevisning, at ligegyldigt hvem der bliver statsminister, så er det vedkommendes politik det handler om – ikke om vedkommende skal tituleres “hr” eller “fru” statsminister.

I politik er den lille forskel ikke den store.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.